Dış Cephe Yalıtımının Isınmaya Katkısı
Dış cephe yalıtımı, ısınmaya katkısı ile günümüzde tüm binalarda uygulanması zorunlu mantolama hizmetidir. Özellikle yeni inşa edilen binalarda zorunlu tutulan dış cephe mantolama uygulaması ısınmaya katkısıyla, yakıt masraflarınızı düşürürken, konfor seviyenizi de arttıracaktır. Makale konumuzun başlığından da anlayacağınız, gibi mantolama uygulaması, ısınmaya katkı sağlamaktadır. Ancak yaz aylarında da, aşırı sıcakları içeriye yansıtmamaktadır. Bilinenin aksine, mantolama uygulamaları çift yönlü yarar sağlamaktadır. Yazın, mekanları daha serin tutarken, kışın ise, sıcak tutmaktadır.
Dış Cephe Mantolaması Nedir?
Dış cephe mantolaması, basit tabir ile anlatmamız gerekirse, aynı bir mont gibi binayı sarmaktadır. Binaya gelen soğuk havayı ve rüzgarı direkt olarak binaya temas etmesini önleyerek, soğuk havalarda yalıtımı üst düzeye çıkartmaktadır. Üstelik dekoratif manada binayı gençleştiren ve göze hitap eden tasarıma bürümesi ile, dairelerin fiyatlarında da prim yaptırmaktadır.
Dış cephe mantolama uygulamalarında günümüzde en çok kullanılan ürünlerin başında Gri Eps straforlar gelmektedir. Uygulanabilirliğinin kolay olması, fiyatının uygun ve ustalar tarafından da sıklıkla uygulandığı için bilinen bir yapısının olması ile, gri epsler sıklıkla tercih edilmektedir. Karbonlu gri strafor olarakta bilinen yalıtım malzemesi, sıkıştırılmış köpük maddesidir. Belirli yoğunlukları ve kalınlık ölçüleri bulunmaktadır. Yoğunluklarının artması ile maliyeti ve kalitesi de artan straforlar kullanıcıların tercihlerine sunulmaktadır.
Dış cephe mantolama uygulaması sadece strafordan değil, strafor dübelleri, strafor fileleri, yapıştırma harçları, strafor sıvaları, dış cephe mantolama boyaları gibi ürün çeşitliliği fazla bir uygulamadır. Hem dekoratif manada hem de işlevsel açıdan yarar sağlayan bu uygulama günümüzde tüm binalar için uygulanması gerekmektedir.